Deltagere i Article 2012

 • The People Speak er en kunstnergruppe med de mest utrolig varierte ferdigheter, interesser, evner og lidenskaper.
  De vil presentere for oss: verktøy for verden til å ta over seg selv

 • Viken er utdannet veterinær fra Norges Veterinærhøgskole, hun har en bachelor i Internasjonale studier + ein master i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo.
  Viken har arbeidet som journalist i Klassekampen, Dagbladet, Dagens Næringsliv og Firda, samt som nyhetsredaktør i Universitas. Hun har også vært Kommentator i Klassekampen, Dag og Tid og Firda, samt skrevet en rekke kronikker i ulike aviser. Viken har også arbeidet som veterinær i Sverige, samt som frilansjournalist og foredragsholdar. Skriver også gjestespalter for Nationen.

 • Erland er 60 år gammel. Utdannet musiker på Norges musikkhøyskole med
  blokkfløyte som hovedinstrument. Han har også studert klassisk arkeologi og
  forskjellige kulturpolitiske emner.
  Han har yrkeserfaring som rektor for en kommunal musikkskole,
  fylkesmusikkleder og spesialkonsulent i Nordland fylkeskommune og
  orkestersjef i Trondheim symfoniorkester. Fra 2000 har han arbeidet i
  Sandnes kommune som fagsjef, rådgiver og seniorrådgiver. Fra 2007 har han
  vært kultursjef i Sandnes.

 • Tove Kommedal, billedkunstner som bor og arbeider i Stavanger. Hun jobber prosjektbasert med skulpturelle installasjoner, sosiopolitisk og relasjonell estetikk. Kommedals prosjektene tar utgangspunkt i spenningsfeltet mellom det emosjonelle og det rasjonelle.

 • Cathrine Kramer (Norge)
  Cathrine er en kunstner, designer, forsker og kurator som arbeider internasjonalt. Med fokus på mat, teknologi og økologi, har hennes eksperimentelle praksis vært å oppdage den gode, den onde og den grusomme del av livet på romfartøyet Jorden. Siden 2010 har hun samarbeidet om utviklingen av Senter for Genomic Gastronomy og er en Gjesteforeleser i Design & Miljø MA ved Goldsmiths College, London.

 • Margit Vea er en av våre Talkaoke verter fredag 5.oktober da vi åpner biennalen med tema "Bærekraftig Matproduksjon"
  Margit Vea er aktiv samfunnsdebattant. Facebooksiden "Norsk Matrevolusjon" ble opprettet etter en kronikk i Aftenposten i vår "Vi trenger en matrevolusjon", og ytrer sine meninger på bloggen margitvea.blogspot.no. Margit er opptatt av verdier som rene og ekte råvarer, kortreist mat og miljø.

 • RIXC er arrangør av den årlige nye media kultur festivalen "Art + communication" (som har funnet sted i Riga siden 1996) og utgiver av "Acoustic Space" publikasjonsserie - på internett radio, lydkunst, spektral økologi og nettverk kultur (siden 1998).
  E-LAB/RIXC har igangsatt banebrytende prosjekter innen streaming media - i 1998 den globale Internett-radio prosjekt XCHANGE - netto lyd nettverk som mottok prisen for utmerkelse ved PRIX Ars Electronica 98. Annen relevant RIXC prosjekter inkluderer: Akustisk plass lab, Solar Radio Station (symposium, DVD og live performance fra Irbene Radiotelescope RT-32, 2001-2008); Milk (GPS / Locative media prosjektet ved Esther Polak, Ieva Auzina, og RIXC, mottok Golden Nica i Prix Ars Electronica 2005)

 • Kommedal arbeider som Førsteamanuensis ved Det teknisk- naturvitenskapelige fakultet, Institutt for matematikk og naturvitenskap
  Kommedal sitt kompetanseområde er innenfor kjemi, miljøkjemi, biologi, miljøbioteknologi og økologi
  Forskningsområdene som han arbeider innenfor er miljøbioteknologi, vann og avløpsvann, miljømikrobiologi,
  mikrobiell økologi og miljøvitenskap og teknologi.

 • S. Sanni er en seniorforsker rådgiver og forsker med anvendt økotoksikologi som viktigste forsknings område. Hans fokus de siste ti årene har vært på miljørisikovurdering, biologiske effekter og biomarkør basert på feltet overvåking i forhold til offshore olje-og gassindustrien.
  Han har mer enn 30 års bred vitenskapelig erfaring, med hovedvekt på vannets eutrofiering og restaurering, samt intensiv akvakultur modellering og system optimalisering. Han har ledet flere forskningsprosjekter finansiert av nasjonale og internasjonale forskningsråd samt multiklient industri prosjekter.
  S. Sanni har flere publikasjoner i vitenskapelige tidsskrift, konferanse presentasjoner og kurs.

 • SymbioticA er et kunstnerisk laboratorium dedikert til forskning, læring og kritisk refleksjon over livsvitenskapene. Det er det første forskninglaboratoriet av sitt slag, ved å gjøre bioteknologisk praksis tilgjengelig for kunstnere og utforskere i et biovitenskapelig forskningsmiljø.

 • Tankepolitiet er en av våre Talkaoke verter fredag 26.oktober da vi kjører igang en Talkaoke om "Kulturell Økonomi"

  Tankepolitiet er et lite håndfast og tidvis geriljaaktig kulturkollektiv. På mange måter er de en tenketank, på andre måter driver de med agitatorvirksomhet, men på alle måter driver de med kunst. Tankepolitiet ble startet i forbindelse med åpningen av Kulturlaboratoriet, lillesøstera til Tou i østre bydel. Tankepolitiet arbeider på tvers av alle disipliner både med grafisk kunst, performance, litteratur, fiksjon og virkelighet. Det skal mye til for å få fanget Tankepolitiet og puttet dem inn i en snakkbar kontekst med andre mennesker. De gleder seg til å delta!

 • Eide har arbeidet som rådgiver/partner i Markedsføringshuset siden 1998
  Begynte karrieren som rådgiver i kommunikasjon og markedsstrategi i 1996.
  Eide er en verdiskaper som tar ibruk forretningsforståelse, kunnskapsoverføring, involverende prosesser og klare anbefalinger bygget på gode analyser.
  Utdannet fra Universitetet i Stavanger (Høyere øk./adm. Entreprenuerskap (1990 - 1993) og Aalborg(1 år) med spesialisering i ledelse, strategi og markedsføring. Innehar styreverv i flere regionale bedrifter.
  Terje er en utvandret Haugesunder, trebarnsfar, fotballtrener, lesehest, nysgjerrig og hobbykokk, som gjerne sprer innsikt i sitt omfattende nettverk.

 • Zack Denfeld (USA)
  Zack er en kunstner og pedagog som har jobbet mye i USA, India og Europa. Han er for tiden forsker og arbeider med de menneskelige mat systemene på Spaceship Earth med Senter for Genomic Gastronomy. Zack har bidratt til å skape og starte Center for Experimental Media Art (CEMA) i Bangalore, India og graduate program i Collaborative Design ved PNCA i Portland, Oregon, USA. Zack har utdannelse fra University of Michigan og Syracuse University.